Fazuľkový prívarok s mäsovo-zelerovou fašírkou  

Autor:
Publikované: 2015-07-26 15:16:00


Zbožňujem drobnú bielu fazuľku a prívarky, či polievky z nej. Ak pripravujem prívarok, nikdy ho nezahusťujem múkou. A fašírka? Tá je z hovädzieho mäska a v kombinácii s nastrúhaným zelerom dostane presne tú správnu chuť.

Suroviny

Prívarok

 1 a pol šálky bielej sušenej fazuľky

2 bobkové listy

1 mandľová bio smotánka

šťava z necelej 1/2 citrónu

1PL xylitolu / erythritolu

soľ

korenie

 

Fašírky

 600g hovädzieho mletého (môže byť zadné)

1/2 hlávky stredne veľkého zeleru

1/2 červenej papriky

1/2 cibule

2 hrste petržlenovej vňate

2 domáce vajcia

soľ

korenie

1 hrnček bezlepkovej kukuričnej strúhanky/príp. domácej celozrnnej strúhanky

 

Postup prípravy

Fazuľku namočíme 4 hodiny pred varením do vody. Potom scedíme a uvaríme v osolenej vode s bobkovým listom do mäkka. Odoberieme pol šálky uvarenej fazuľky a spolu s mandľovou smotanou a troškou vody, v ktorej sa fazuľka varila umixujeme hladký krém. Ja som na to použila Vitamix. Z fazuľky v hrnci vylejeme vodu tak, aby ostala len troška vody na dne. Do hrnca s fazuľkou prilejeme vymixovanú zmes. Premiešame, osolíme a okoreníme. V miske si zmiešame citrón s cukrom a po 1 ČL pridávame ku prívarku, až kým má chuť, ktorá nám vyhovuje.

 

Zeler si nastrúhame na strúhadle na hrubšie rezančeky. Papriku nakrájame na drobnučké kúsky. Nakrájanú cibuľu opražíme na kokosovom oleji, pridáme nakrájanú papriku a chvíľku restujeme. Z mletého mäska, nastrúhaného zeleru, cibule, papriky, vajíčok, petržlenovej vňate urobíme zmes. Osolíme, okoreníme. Poriadne premiešame. Tvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a opečieme na kokosovom oleji. Podávame s fazuľkovým prívarkom. Dobrú chuť.

ZDROJ: http://www.zdravienatanieri.sk/zdrave-recepty/recept/fazulkovy-privarok-s-masovo-zelerovou-fasirkou/



Diskusia k článku:

Zatiaľ tu nie je žiadny príspevok.