Štvrtok, 17.10.2019 07:12:30

Celozrnné špagety na hubovej omáčke so šunkovými rezancami  

Autor:
Publikované: 2015-07-26 14:57:00


Toto jedlo si môžete pripraviť aj bez šunky a parmezánu a budete mať vegánsku verziu, nakoľko omáčka je pripravená z rastlinného mlieka a smotany. Dlho som si takto nepochutnala na cestovinovom jedle, skvelá kombinácia chutí. Neváhajte, vyskúšajte. Rýchle a jednoduché. Tí, ktorí neriešite sacharidy, môžete toto jedlo konzumovať aj ako chutnú večeru.

Suroviny

1/2 balenia celozrnných špagiet (špaldové, pšeničné)

5 hláv veľkých šampiňónov  (ak nezoženiete, použite dvojnásobné množstvo malých)

1 krabička sójovej smotany  (250ml, môžete použiť aj mandľovú, alebo ovsenú)

2 hrnčeky sójového mlieka (môžete použiť aj mandľové, alebo ovsené)

2PL hladkej špaldovej múky

1PL Tamari

štipka himalájske soli

štipka čierneho korenia

1ČL kokosového oleja bez vône

1/2 hrnčeka strúhaného parmezánu

4 plátky kvalitnej domácej šunky (ja som použila 99%-tnú morčaciu)

pažitka na ozdobu a dochutenie

 

Postup prípravy

Špagety si uvaríme vo vriacej osolenej vode.  Huby si očistíme a nakrájame na plátky. 1 hrsť surových húb a všetky ostatné ingrediencie okrem kokosového oleja, šunky a pažítky si vložíme do Vitamixu a vymixujeme úplne do hladka. Omáčku vylejeme na panvicu a miešame, kým nám zhustne na požadovanú konzistenciu. Ak sa nám zdá riedka aj po zovretí, odoberieme trošku omáčky a domixujeme ju s pridaním 1ČL múky. Naopak, ak je príliš hustá, dolejeme do hrnca trošku mlieka.

 Rozpálime panvicu s kokosovým olejom a huby na nej veľmi krátko orestujeme. Vysypeme ich do omáčky a zamiešame. Ak je potrebné dosolíme a okoreníme.

 Šunku nakrájame na rezance a na tej istej panvici, kde sa restovali huby, opečieme aj šunku do chrumkava. Na tanieri naberáme špagety, polejeme ich hubovou omáčkou, pridáme šunku a posypeme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť.

ZDROJ: http://www.zdravienatanieri.sk/zdrave-recepty/recept/celozrnne-spagety-na-hubovej-omacke-so-sunkovymi-rezancami/

 



Diskusia k článku:

Zatiaľ tu nie je žiadny príspevok.